GDPR

Informace pro pacienty o zpracování osobních údajů

Správce UROKAN s.r.o., IČ 29251176 je na základě platného oprávnění k poskytování zdravotních služeb poskytovatelem zdravotních služeb v souladu se zákonem č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách.
V souvislosti s poskytováním zdravotní péče jsme povinni o Vás – pacientovi, shromažďovat osobní údaje v rozsahu nezbytném pro poskytnutí a vykázání zdravotní péče, přičemž rozsah shromažďovaných osobních údajů vyplývá z platné právní úpravy. Pokud evidujeme Vaše osobní údaje nad rámec povinností, které nám stanoví právní předpis, vyžádáme si vždy předem Váš písemný souhlas.
Vaše osobní údaje shromažďujeme a používáme výhradně v souvislosti s poskytováním zdravotní péče Vaší osobě. Rovněž jsme povinni Vaše osobní údaje sdělovat při vykazování hrazené zdravotní péče a plnění dalších zákonných povinností, například daňové a účetní povinnosti a v rámci hlášení do registrů některých nemocí stanovených zákonem. Vaše osobní údaje sdělujeme oprávněným subjektům a institucím pouze v případech, kdy je nám tato povinnost uložena právním předpisem. Osoby, které mají možnost se s těmito Vašimi osobními údaji seznamovat, jsou rovněž zákonem zavázány k ochraně osobních údajů a povinné mlčenlivosti.
Údaje vedené o Vás ve zdravotnické dokumentaci obsahují zejména skutečnosti nutné pro identifikaci Vaší osoby, údaje o provedených vyšetřeních, případně o zjištěné diagnóze, léčbě, předepsaných léčivých přípravcích, případně zdravotnických prostředcích, výsledcích komplexních a kontrolních vyšetření, eventuálně Váš informovaný souhlas nebo nesouhlas s jednotlivými zákroky a léčbou.
Vaše osobní údaje shromažďujeme po dobu, kterou stanoví právní předpisy. Zejména lze odkázat na vyhlášku č. 98/2012 Sb., o zdravotnické dokumentaci, která stanoví dobu, po kterou je nezbytné uchovávat zdravotnickou dokumentaci pacienta. Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno písemnosti prokazující poskytnutí zdravotní péče archivovat. V případech plnění smluvní povinnosti, například v případech poskytnutí zdravotní péče, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, evidence Vašich kontaktů v objednávkovém systému aj., shromažďujeme tyto osobní údaje po dobu jednoho roku od doby, kdy Vám přestala být poskytována zdravotní péče naším zdravotnickým zařízením nebo do doby odvolání Vaše souhlasu.

Vaše práva při poskytování zdravotních služeb v souvislosti se shromažďováním osobních údajů

Jako pacient máte právo na přístup ke svým osobním údajům. Pokud shledáte, že nejsou vedeny osobní údaje správně či jsou nepřesné, máte právo požádat o opravu svých osobních údajů. Rovněž máte právo na výmaz svých osobních údajů v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvní povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které je poskytovatel zdravotních služeb povinen shromažďovat, a to na základě právní povinnosti (povinnost uložená právní předpisem), tj. v souvislosti s poskytováním zdravotních služeb, které Vám poskytuje.
Jako pacient můžete podat stížnost u dozorového úřadu, pokud se domníváte, že zpracováním Vašich osobních údajů dochází k porušení právních předpisů o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u dozorového úřadu, kterým je pro území ČR Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (www.uoou.cz).

%?UTF-8?Q?Upozornění: Co nejdříve opravt%?UTF-8?Q?e nastavení poštovního klienta %?UTF-8?Q?/ Warning: Fix your email client settings as soon as possible

 
logo
Sledujte nás: Facebook Twitter Blog
ikona Stále využíváte služby staré platformy
 
Vážená zákaznice, vážený zákazníku,
 
během technické kontroly jsme zjistili, že poštovní klient připojený k Vaší schránce hlaska@kania.info stále využívá servery protokolů imap na staré platformě. Změnit nastavení poštovního klienta můžete například pomocí tohoto návodu.
Využití serverů je souhrnné za posledních 24 hodin. Pokud jste servery během této doby změnili, můžete tuto informaci považovat za bezpředmětnou.
Prosíme, abyste si služby co nejdříve přenastavili na novou platformu a zabránili tak jejich výpadku. Potřebujete-li s nastavením poradit, můžete obrátit na naši zákaznickou podporu.
 
Tým Active24
 
ikona You are still using old platform services
 
Dear customer,
 
during a technical check, we found out that email client connected to your mailbox hlaska@kania.info is still using servers of imap protocols on the old platform. You can change the settings of the mailbox client with the help of this tutorial.
The mailbox usage was checked in the past 24 hours. If you have changed the servers during that time frame, you can disregard this information.
Please set up your services to the new platform as soon as possible in order to avoid a service outage. If you need help with the setup, you can contact our customer support.
 
Team Active24
 
 
phone+420 234 262 000 mailhelpdesk@active24.cz webfaq.active24.com/cz/ web centrumcustomer.active24.com